Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Döntsön a Zuglóért Emlékérem és a Zugló Sportjáért Emlékserleg sorsáról

Zugló Önkormányzata idén is Zuglóért Emlékéremmel szeretne köszönetet mondani azoknak, akik munkájukkal szebbé, élhetőbbé, barátságosabbá és biztonságosabbá teszik a kerületet, valamint Zugló Sportjáért Emlékserleget adományozna azoknak, akik Zugló testnevelési és sportmozgalmának fejlesztésében tartósan kiemelkedő szerepet játszanak.

Zuglóért Emlékérem olyan természetes személyeknek, szervezeteknek adományozható, amelyek a kerületben legalább öt éven át kiemelkedő munkát végeztek a városépítészet, városrendezés, kultúra, köznevelés, egészségügy, szociálpolitika, sport, közigazgatás, tűz- és rendvédelem terén. Olyan külföldi állampolgároknak is adományozható, akik ezekben a tevékenységekben vagy Zugló külkapcsolatainak fejlesztésében, nemzetközi ismertségének terjesztésében, a két- vagy többoldalú kapcsolatok kialakításában és ápolásában jelentős szerepet játszanak.

Évente öt kitüntetés adományozható, amelyekből legfeljebb kettőt kaphat közösség, de posztumusz és külföldi állampolgárok részére ezen a kereten felül is lehetséges a díj adományozása.

A Zuglóért Emlékéremre csak olyan zuglói állampolgár adhat le jelölést,  aki legalább öt éve Zuglóban bejelentett lakcímmel rendelkezik.

Zugló Sportjáért Emlékserleg az alábbi személyeknek, szervezeteknek adományozható:

  • Zuglói székhelyű sportegyesületekhez tartozó vagy Zuglóban lakó sportolóknak, jogi személyiséggel rendelkező vagy nem rendelkező sportolói közösségeknek (pl. sportegyesületek, sportintézmények, szakosztályok, csapatok), akik világversenyen, nemzetközi versenyen érmes helyezést értek el, vagy
  • Zuglói székhelyű sportegyesülethez tartozó vagy Zuglóban lakó sportolóknak, jogi személyiséggel rendelkező vagy jogi személyiséggel nem rendelkező sportolói közösségeknek (pl. sportegyesületek, sportintézmények, szakosztályok, csapatok), akik (amelyek) nemzetközi, hazai versenyekben legalább öt éven keresztül kiemelkedő eredményeket értek el.
  • A fentiekben felsorolt sportolók, csapatok edzőinek, az utánpótlás nevelésben legalább öt éven át más kiemelkedő eredményeket elért edzőnek.
  • a.) Sportszervezőknek, szakembereknek, akik legalább tíz éven át közreműködtek a kerület sportfejlesztési tervének kidolgozásában, a feltételrendszer megteremtésében, a tervek gyakorlati megvalósításában,
    b.) társadalmi munkásoknak – SE-k, sportági szakszövetségek, bizottságok vezetői, aktivistái -, akik legalább tíz éven át rendszeresen és hatékonyan részt vettek a kerület sportmozgalmának szervezésében, teljesítésében, irányításában.
  • Pedagógusoknak, akik a kerület nevelési-oktatási intézményeiben legalább tíz éven át tevékenyen hozzájárultak a diákok testkultúrával kapcsolatos igényeinek felkeltéséhez és kielégítéséhez, nagy gondot fordítottak a tehetségek kiválasztására és gondozására.
  • Azoknak a személyeknek (szervezeteknek), akik (amelyek) anyagi támogatásukkal rendszeresen hozzájárultak a testnevelés és sportolás kerületi feltételrendszerének megteremtéséhez, javításához (létesítmények építése, felújítása, fenntartása).
  • Kerületi székhelyű sportegyesületeknek, amelyek legalább tíz éven át, a versenysportban, az utánpótlás-nevelésben és a szabadidős sport szervezésében, támogatásában kiemelkedő eredményeket értek el.

Évente öt kitüntetés adományozható, amelyből legfeljebb kettőt kaphat közösség.

A Zugló Sportjáért Emlékserlegre csak olyan zuglói állampolgár adhat le jelölést,  aki Zuglóban bejelentett lakcímmel rendelkezik.

Javaslataikat és rövid indoklásukat a mellékelt jelölőlapok kitöltésével augusztus 20-ig küldhetik el a titkarsag@zuglo.hu e-mail címre, emellett postán is feladhatják az önkormányzat címére (1145 Budapest, Pétervárad u. 2.). A borítékra kérjük, írják rá, hogy “Jelölés kitüntetés adományozására”. A jelölőlapokat a Pétervárad utcai ügyfélszolgálaton is megtalálják.

Jelölőlapok:

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb