Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Téli olimpikonok

A nők után a férfi gyorskorcsolya váltó is kijutott a phjongcshangi téli játékokra, egyéniben pedig újabb aranynak örülhetett 1000 méteren Liu Shaolin Sándor, aki győzelmével a táv világkupa-pontversenyét is megnyerte.

Eredményesen szerepelt a magyar csapat a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának Szöulban rendezett negyedik, utolsó állomásán. 1000 méteren szerzett győzelmével Liu Shaolin Sándor megnyerte a táv világkupáját. Az egykori csanádis diák öccse, Liu Shaoang 42. lett, ezzel a vk-pontversenyben a Liu fivérek zártak kvótát érő pozícióban.

A magyar női gyorskorcsolya váltó már korábban megszerezte az olimpiai induláshoz szükséges kvótát, a férfi válogatottat azonban a döntőbe jutásért zajló harcot követően a zsűri kizárta, és helyettük a kazahokat juttatta a fináléba.

A kazahok a döntőben végül az utolsó, ötödik helyen értek célba, így a magyar válogatott megőrizte nyolcadik, még kvótát érő helyét a vk-rangsorban, így a női csapathoz hasonlóan biztosították helyüket a phjongcshangi játékokra.

A nőknél és a férfiaknál 500 és 1000 méteren 32, 1500-on 36 versenyző léphet jégre a téli játékokon, emellett Phjongcshangban a legjobb nyolc női és férfi váltó indulhat majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb