Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Eldőlt, kik utazhatnak Moszkvába

A Magyar Vívó Szövetség kijelölte, hogy kik képviselhetik Magyarországot júliusban az oroszországi világbajnokságon.

A magyar vívók már gőzerővel készülnek az olimpia szempontjából kiemelten fontos moszkvai vb-re. A július 13. és 19. között rendezett esemény dupla szorzójú verseny, azaz az érmesek és helyezettek dupla annyi pontot szerezhetnek, mint az évközi Grand Prix-ken.

A névsorban több zuglói vívó is található. Női párbajtőrben a Zuglóban élő, de a Vasasban vívó világranglista-vezető Szász Emese, illetve a BVSC-Zugló kiválósága, Révész Julianna is bekerült a csapatba. Női kardban a szintén BVSC-s Mikulik Júlia és Várhelyi Kata csak egyéniben lép majd pástra, klubtársuk, Várhelyi Anna azonban az egyéni mellett csapatban is vívni fog. Ott lesz majd a küldöttségben a Montreaux-i Európa-bajnokságon bronzérmes tőrvívó, a szintén zuglói Mohamed Aida is, aki immár a hatodik olimpiájára készül.

A moszkvai világbajnokságon nagyon fontosak lesznek a csapatküzdelmek, mert ily módon nemzetenként négy vívót is lehet majd kvalifikálni az olimpiára. 2016-ban Rióban a férfi kardcsapat és a női tőrcsapat azonban kimarad a programból, így ezekben a fegyvernemekben csak egyénileg lehet kvótát szerezni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb