Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt dr. Fenyvesi Csaba

November 3-án, 72 éves korában elhunyt a BVSC-Zugló háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívója. A zuglói egyesület vívószakosztályának korábbi elnökéről szeptemberben derült ki, hogy gyógyíthatatlan beteg.

Dr. Fenyvesi Csaba az 1968-as mexikóvárosi olimpián csapatban nyerte az első aranyérmét, majd négy évvel később, Münchenben egyéniben és csapatban is aranyérmes lett. Három olimpiai bajnoki címe mellett a világbajnokságokon három arany-, két ezüst- és három bronzérmet is nyert.

1968-ban a Budapesti Orvostudományi Egyetemen orvosi oklevelet szerzett, majd sebész szakorvosi vizsgát tett. Pályáját a MÁV kórház kórboncnokaként és alorvosaként kezdte, majd 1974-től rákkutató sebész szakorvos és klinikai adjunktus lett. Sportpályafutását befejezve az amerikai Egyesült Virginia Rákkutató Intézet vendégkutatója volt. Jelentős eredményeket ért el a daganatsebészetben. 1994-től egy amerikai alapítvány rákkutató intézetének orvos-igazgatója volt.

A BVSC vívószakosztályát 1986-tól 1993-ig irányította, illetve 1989-től 1993-ig a Magyar Vívószövetség elnökségi tagja is volt. 2001-től a BVSC és a válogatott párbajtőr szakágának fegyvernemi menedzsere lett. 2011-től a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnökségi tagjává választották. A BVSC-Zugló 2011. évi centenáriumi ünnepségén a sportolók nevében ő mondott beszédet, illetve a Szőnyi úti vívóterem tavalyi átadásán is jelen volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb