Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt Szőcs Bertalan

Rövid, súlyos betegség után, életének 82. évében elhunyt Szőcs Bertalan, Zugló díszpolgára, a magyar vívás és az MTK legendás vívóedzője, a Lantos Mihály sporttelep vívócsarnokának névadója.

Berci bácsi minden idők egyik legnagyobb vívómestere volt. Tanítványai négy olimpiai– és nyolc világbajnoki címet szereztek. Legutolsó világbajnoka a 2013-as budapesti vb-n győztes párbajtőrcsapat tagja, Szényi Péter volt.

Berci bácsi irányításával az MTK-ban felcseperedő gyerekek a kadet, a junior és a felnőtt világversenyeken összesen 111 érmet szereztek. Ezzel pedig a hazai vívásban mindenképpen egyeduralkodónak számít.

Szőcs Bertalan 1964-ben kezdett el dolgozni a Vörös Meteor (később MTK) vívószakosztályában. Nagy szerepe volt abban, hogy a Csömöri úti sporttelepen Európa legnagyobb vívótermét hozták létre. Az MTK vívóbázis második otthonává vált, ahol idejének nagy részét töltötte. Élete végéig aktív volt, lejárt az edzésekre a gyerekeket oktatni, horgászott és sokat túrázott. Szőcs Bertalant a Magyar Vívószövetség saját halottjának tekinti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb