Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Erődemonstráció volt a BOK csarnokban

Egy zuglói lány is felállhatott a dobogó legfelső fokára a kerületben megrendezett korosztályos karate Európa-bajnokságon. A BOK Sportcsarnokban február 7-9. között sporttörténelmi rendezvényen zajlott, amit Jakubovics Dalma aranyozott be.

A verseny több szempontból is sporttörténelmi jelentőségű volt. Egyrészt Magyarország még soha nem volt házigazdája korosztályos karate világversenynek, másrészt – mivel a sportág idén mutatkozik be először az olimpia programjában – az ötkarikás debütálás előtt minden jelentősebb esemény vizsgának számít.

Ennek megfelelően a februári megmérettetésen az európai szövetség 53 tagállama közül 52 képviseltette magát. Csak Monaco maradt távol. A versenyzőket szinte mindenhonnan elkísérték a sportág vezetői, így a budapesti Eb egy erődemonstráció is volt. Mi, magyarok pedig nemcsak a szervezésből, hanem a versenyből is kivettük a részünket: sportolóink a kadet, junior és U21-
es korosztályban összesen öt érmet, köztük két aranyat szereztek. Ezzel Magyarország az éremtáblázaton a hetedik helyen végzett. A magyar sikereknek Zuglóban duplán örülhettünk: a két magyar Európa-bajnok közül Jakubovics Dalma ugyanis kerületünk lakója.

– A Bosnyák tér közelében lakom, a karatéval pedig korábbi iskolámban, a Németh Imre Általános Iskolában ismerkedtem meg – mesélte az újdonsült bajnok.

Dalma a Kai-Sei karateegyesületben kezdett sportolni. A klub néhány éve fuzionált az UTE-val, így a zuglói lány már lila-fehér színekben lett válogatott. Eddigi legjobb eredményét a tavalyi dániai korosztályos Eb-n produkálta, amikor a súlycsoportjában ötödik lett. Az idei budapesti kontinenstalálkozón nem tartozott a legnagyobb esélyesek közé, ennek ellenére fantasztikus koncentrálással sorban verte az ellenfeleit. Szerb, ciprusi, görög, osztrák és a döntőben egy török versenyző kapott ki tőle.

– Nagyon örülök ennek a sikernek, amely remélhetőleg a további sportpályafutásomhoz is nagy lökést ad – mondta Dalma, aki időközben az UTE-ból az MTK-ba igazolt. – Idén ez volt a fő versenyem, tavasszal már csak az országos bajnokság vár rám, illetve ősszel kezdődik a jövő évi Eb kvalifikációs sorozata. Nekem pedig eltökélt célom, hogy Finnországban is megvédjem majd a most megszerzett címemet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb