Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ezüstérmesek a pólósok

A férfiak ezüstérmesek lettek, míg a női vízilabda-válogatott az ötödik helyet szerezte meg a budapesti világbajnokságon.

 A magyar férfi vízilabda-válogatott veretlenül jutott tovább csoportjából, a döntőbe jutásért pedig előbb az oroszokat, majd a görögöket győzték le. A fináléba a másik ágon meglepetésre a horvátok jutottak be.

A döntő első negyedében a magyarok rögtön négygólos hátrányba kerültek, amit ugyan sikerült ledolgozni, de a horvátok ezt követően újra kétgólos előnyt szereztek, ami el is döntötte a találkozót. A világbajnoki címet végül 8-6-os győzelemmel a horvátok szerezték meg, a magyar válogatott pedig ezüstérmes lett.

A csapat jó szerepléséből a két tősgyökeres zuglói Decker-fiú, Ádám és Attila is kivette a részét, csakúgy, mint a csapat egyik húzóembere, Török Béla, aki a BVSC-Zugló együtteséből került be a válogatottba. Märcz Tamás szövetségi kapitányt a BVSC kispadjáról nevezték ki a válogatott élére, a segítői közül Gerendás György egykor szintén a BVSC sikeredzője volt, míg a csapat orvosa, dr. Gábor Antal az Uzsoki kórház sebész főorvosa.

A női válogatott a Kanadától elszenvedett vereséget követően a görögöket és az olaszokat is magabiztosan győzte le, így az ötödik helyen zárt. A csapatnak két zuglói játékos, az egyaránt BVSC-s Takács Orsolya és Illés Anna is tagja volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb