Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Folyamatosan fizetik vissza a kommunális adót

A választási ígéreteknek megfelelően az önkormányzat folyamatosan fizeti vissza a zuglóiaknak a kommunális adót.

A nagycsaládosok és a nyugdíjasok már megkapták az erről szóló döntést, illetve a visszaérkezett nyilatkozatok alapján az önkormányzat kiutalta a visszajáró összeget. Többen ajánlották fel közérdekű célra a pénzt, de sokan vannak azok is, akik ki sem töltötték a visszautalási kérelmet.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A hivatal a nagycsaládosok és nyugdíjasok ügyeit az előre számítottnál gyorsabban intézte, ezért szeptembertől az aktív korú lakosoknál is elkezdik a döntések előkészítését. A visszafizetésekkel kapcsolatos eljárások várhatóan 2016. június 30-án fejeződnek be. A zökkenőmentes és gyors ügyintézés érdekében Karácsony Gergely polgármester arra kéri a zuglóiakat, hogy azok, akik már megkapták a határozatot, minél előbb küldjék vissza a kitöltött nyilatkozatot postai úton az adóhatóságnak. A dokumentum személyesen is leadható a Bácskai utca 53. szám alatt található ügyfélszolgálati irodában.

Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármester szerint a korábbi évek eredményes gazdálkodása teszi lehetővé a visszafizetéseket, és úgy érzi, az, hogy sokan nem kérik vissza a pénzt, azt jelzi, a zuglóiak megértették, néha szükség van közös áldozatvállalásra, és elfogadták, hogy az adónem kivetése, illetve eltörlése is jogszerű keretek között, az igazságosság elveit figyelembe véve történt.

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő ugyanakkor az adónemet nem közös áldozatvállalásnak tartja, hanem igazságtalan sarcnak. Azt mondta, az MSZP soha nem fog olyan javaslatot tenni, amely a zuglóiak életét megnehezítené.

 

Eddig 16284 döntés született, amelyből 14598 esetben kaptak visszautalásra vonatkozó kérelmet a polgárok. Visszautalási kérelem eddig 8255 polgártól érkezett.

Bankszámlára utalás: 3612 polgárnak 26.611.569 Ft

Lakcímre utalás: 4364 polgárnak 30.505.991 Ft

Zuglói rászoruló gyermekek javára felajánlás: 655 polgár 4688200 Ft

Zuglói iskolák felújítására felajánlás: 267 polgár 1919750 Ft

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb