Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt Kiss Ferenc

Életének 73. évében, szeptember 8-án elhunyt Kiss Ferenc olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok birkózó, aki aktív sportolói pályafutását befejezve mesteredzőként a BVSC-Zugló színeiben nevelte a fiatalokat.

Kiss Ferenc az 1972-es müncheni ötkarikás játékokon a kötöttfogásúak 100 kilogrammos súlycsoportjában úgy lett bronzérmes, hogy kétszer kellett megvernie az ellenfelét. Az olimpiai érem csak harmadik nekifutásra jött össze neki, korábban az 1964-es és 68-as olimpián is próbálkozott már vele. A Ganz-Mávag birkózója emellett két Európa-bajnoki címet szerzett, és két világbajnokságon is bronzérmes volt.

1964-ben a Sportvezető és Edzőképző Intézetben birkózó szakedzői oklevelet szerzett, és a visszavonulását követően előbb a Ganz-Mávag, majd a BVSC birkózó szakosztályának vezetőedzője volt. A zuglói klubnál több válogatott tanítványa volt. 1987-ben mesteredzői címet érdemelt ki, a 90-es években pedig sokáig a válogatott mellett is dolgozott. Tanítványai közül többen jelenleg is a Las Vegas-i világbajnokságon szerepelnek.

Kiss Ferenc az idei augusztus 20-i állami ünnepségen munkássága elismeréséül a Magyar Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb