Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rióban tesztelték az olimpiai pályát az evezősök

Szeptember első hétvégéjén rendezték a jövő évi olimpia első tesztversenyét. A sportolókra komoly nehézségek vártak a kajak-kenupályán és a leendő olimpiai faluban.

A magyar kajak-kenu válogatott a milánói világbajnokságot és az országos bajnokságot követően Rióba, a jövő évi olimpia helyszínére utazott, ahol a sportolók a versenyhelyszínekkel és a körülményekkel ismerkedtek. A szervezők által rendezett tesztversenyen erős mezőny gyűlt össze, az olimpiai helyszín a legtöbb kajakos és kenus nemzetet érdekelte. A magyar csapat is erős összeállításban utazott Brazíliába, a küldöttségben pedig zuglói sportolók is helyet kaptak.

Közülük Szabó Gabriella szerepelt a legjobban, aki Kozák Danutával párban megnyerte a női kajak kettesek 500 méteres versenyét. A KSI SE világ- és Európa-bajnoka, Vad Ninetta is éremben reménykedett a női kajak egyes 200 méteres sprintszámban, de mivel a döntőben a középfutamnál gyengébb időt ment, meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

A legrosszabbul a világbajnok kenupáros, a Vasbányai Henrik – Mike Róbert duó járt. Vasbányai ugyanis több magyar sportolóhoz – és Storcz Botond szövetségi kapitányhoz – hasonlóan megbetegedett, emiatt a kenu kettesek ezer méteres távján fel kellett adnia a versenyt. Ezen a távon a brazil kenusok sztrájkja miatt mindössze hárman versenyeztek a döntőben. A hazai sportolók elmaradt fizetésük és a rossz körülmények miatt sztrájkoltak. A versenynek helyet adó tóból a résztvevő sportolóknak kellett például kiszedniük a hínárt, másképpen az felakadt volna a lapátjukra. A szervezők ígérték, hogy a hátralevő egy évben teljesen megtisztítják majd a tavat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb