Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Futott a kerület

Az elmúlt 15 évben hagyománnyá vált Patakparti futáson mintegy ezer sportolni vágyó kerületi gyerek és felnőtt vett részt június elsején.

– Zuglóban a mozgás nemcsak sportolásról, eredmények eléréséről szól, hanem egyben közösségi élmény is – mondta Szabó Rebeka alpolgármester megnyitó beszédében. – Ennek jó példája ez a Patakparti futás is, amely több szervezet összefogásából valósulhatott meg. Mindezért pedig hálával tartozunk az egykori ötletgazdának, Rátonyi Gábornak – hangsúlyozta az alpolgármester.

A szombati rendezvényről idén sem hiányozhattak a legsportosabb kerületi nyugdíjasok, a Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért Sport Egyesület tagjai. A legkisebbek szórakoztatásáról pedig ezúttal is Gábor bohóc gondoskodott.

Ebben az évben a résztvevők a testmozgás mellett adakozhattak is: a szombati rendezvényen a Magyar Hospice Alapítvány támogatására szerveztek gyűjtést. Annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a szervezet munkájára, délben Nárcisz futás néven egy ezerméteres jótékonysági számot is beiktattak a programba a szervezők, amelyet Karácsony Gergely polgármester indított el.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb