Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hétfőtől visszakapja a forgalom a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát

Jól halad a zuglói Vezér utca felújítása, ezért november 7-én, hétfőn a BKK átadja a forgalomnak az útszakasz Füredi utca felé vezető oldalát.

Befejeződött az útfelújítási munkák jelentősebb forgalomkorlátozással járó szakasza a XIV. kerületi Vezér utcában. Ennek köszönhetően november 7-étől, hétfőtől ismét teljes szélességben használható az útszakasz Fogarasi úttól Füredi utca felé vezető oldala, ahol a burkolat a tervezettnél előbb elkészült.

Az érintett közösségi közlekedési járatok, vagyis a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbuszok, valamint a 82-es és a 82A trolibuszok hétfőtől ismét az eredeti útvonalukon közlekednek a Fogarasi út és a Füredi utca között.

Ezen az útszakaszon teljesen megújult az útburkolat, befejeződött a szegélyépítés és a kerékpársáv kijelölése, elkészültek a közösségi közlekedési járatok megállóhelyei és a Tihany térnél lévő parkolók. A még hátralévő munkák ideje alatt a Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek a Vezér utcában, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek.

Biztonságosabb és zöldebb lesz a zuglói útszakasz

A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A beruházás keretében átépül a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz, és a lakók, illetve a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik.

A beruházás során a BKK:

  • teljesen megújítja a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot;
  • kerékpársávot alakít ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz – ez elősegíti, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett ezen az útvonalon is;
  • új járdákat épít, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítja az akadálymentes közlekedést;
  • korszerűsíti a közvilágítást;
  • részben újakra cseréli a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait;
  • elvégzi a szükséges közműkiváltásokat;
  • több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el, ezen kívül a zöldfelületet füvesíti.
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb