Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Irodalmi díjátadó és 56-os vetélkedő a Civil Házban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett vetélkedőt a Zuglói Civil Házban a Politikai Foglyok Országos Szövetsége 56-os Hagyományőrző Tagozata általános iskolás diákoknak. A hétfői rendezvényen adták át a POFOSZ irodalmi pályázatának díjait is.

A POFOSZ 56-os Hagyományőrző Tagozata által első alkalommal meghirdetett vetélkedőn a zuglói Hajós Alfréd Német-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Liszt Ferenc Általános Iskola és a kőbányai Kada Mihály Általános Iskola 11 csapata indult.

A verseny első részében a hetedikes és nyolcadikos diákoknak egy feladatlapot kellett kitölteniük, a folytatásban pedig a versenyzőknek – sorsolás alapján – a Sztálin szobornál, vagy a Magyar Rádiónál kellett riportot készíteni, mégpedig úgy, hogy a három fős csapatok egyik tagja riporter, míg társai a riportalanyok voltak.

Fotó: Papp Dezső

A vetélkedőn induló mindhárom iskola egy-egy csapata dobogós helyet ért el. A győztesek oklevelet, könyvjutalmat és könyvvásárlási utalványt, a versenyben részt vevő iskolák pedig egy-egy bekeretezett emlékoklevelet kaptak. A díjakat Sokacz Anikó önkormányzati képviselő és Ámon Antal, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége 56-os Hagyományőrző Tagozatának zuglói elnöke nyújtotta át.

A rendezvényen adták át a POFOSZ irodalmi pályázatának díjait is. A beküldött pályaművek közül a zsűri a legjobbnak Darvas Sándor Kivégzésre várva című novelláját találta. A második helyen Németh Fruzsina Lilla Megmondom című pályaműve végzett, amely egy Márai vers novellisztikus átdolgozása. A harmadik helyet Doszpoth Artúr érte el 56’ után című versével.

Ámon Antal a rendezvényen elmondta: a vetélkedőről egyetlen diák sem távozott üres kézzel. A helyezésétől függetlenül valamennyi versenyző kapott könyvajándékot a szervezőktől. “A most szerzett tapasztalatok figyelembe vételével jövőre is szeretnének az ideihez hasonló vetélkedőt rendezni” – tette hozzá a POFOSZ 56-os Hagyományőrző Tagozatának zuglói elnöke.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb