Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét nagyot villantak a zuglói kardok

Aranyérmes lett a junior női kardcsapat a spanyolországi Segoviaban rendezett világkupán. A győztes kvartettnek a Szőnyi úti vívóterem két tehetsége, Szűcs Luca és Pótz-Nagy Fanni is tagja volt.

Legjobb junior kardvívónk, Pusztai Liza már évek óta a felnőtt válogatott egyik húzóembere. Vezérletével a női kardcsapatunk közel áll az olimpiai kvóta megszerzéséhez. Liza feszített programjába már nem férnek bele a korosztályos versenyek, ám szerencsére klubjában, a BVSC-Zuglóban gondoskodnak az utánpótlásáról. A Szőnyi úti vívóteremben felnövőben van egy olyan generáció, amely hamarosan a felnőtt válogatottba is követheti a klub klasszisát. A kadét világbajnok Szűcs Luca első junior évében például rendre az élmezőnyben – nagyrészt érmes helyen – végez, ezért nem túlzás megjósolni, hogy hamarosan ő is felnőtt válogatott lehet. Ugyancsak jó eredményekre képes a zuglói vívószakosztály másik sportolója, Pótz-Nagy Fanni. A két lány nemrég a Madrid melletti Segoviaban szerepelt junior világkupán. Egy picit gyengébb egyéni eredmények után – Luca most először nem szerzett érmet világkupán –, csapatban mindketten ragyogóan vívtak.

Ennek köszönhetően a magyar junior lánycsapat a rendkívül erős mezőnyben aranyérmet nyert. Először a briteket, majd a törököket és bolgárokat győzték le, a döntőben pedig a sportág nagyhatalmát, az USA-t verték meg 45-27-re.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb