Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Karácsonyi vívósikerek

A hazai sportéletben hagyományosan a vívók országos bajnokságával zárul az esztendő. Az idei megmérettetésen több zuglói versenyzőnek is sikerült érmet szereznie.

A hat fegyvernem egyéni és csapatküzdelmeire idén advent negyedik hétvégéjén került sor az Istvánmezei úti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az országos bajnoksággal egy időben rendezték a Magyar Vívás Napját is, amelyen a kiemelkedő teljesítményt elérő versenyzőket és edzőiket, valamint a sportág jubilánsait köszöntötték. A díjazottak között volt Zugló díszpolgára, az idén 55 esztendős Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó is.

A versenyen pedig csak egy hajszálon múlott, hogy a legfiatalabb és legidősebb bajnok címét ne a kerület hozza el. A felnőttek között ugyanis két zuglói vívó, a 17 esztendős Muhari Eszter és a 43. évében járó Mohamed Aida is döntőt vívott. Előbbi aztán győzni is tudott, így megvédte tavaly – 16 évesen – szerzett felnőtt magyar bajnoki címét. A hatszoros olimpikon tőrvívó azonban a fináléban minimális vereséget szenvedett klubtársától, így Aidának nem lett meg a 12. bajnoki címe.

A szintén zuglói Pusztai Liza kardozóként esélyes volt az aranyéremre, ám ő az elődöntőben legnagyobb riválisával került szembe. Kettejük csatáját ezúttal az MTK-s Márton Anna nyerte, Lizának pedig bronzérmes lett.

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

A három érmes zuglói vívó másnap csapatversenyben is kitett magáért. Mindhárman oroszlánrészt vállaltak abban, hogy együttesük – Muhari Eszternek a Budapesti Honvéd, Mohamed Aidának az UTE, míg Pusztai Lizának a BVSC-Zugló – a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb