Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

75 éves kerületünk vívólegendája

A 75. születésnapját ünneplő Bóbis Ildikó – háromszoros olimpiai ezüstérmes, egyszeres bronzérmes, háromszoros világbajnok, négyszeres vébéezüstérmes és kétszeres vébébronzérmes tőrvívó – pályafutása alatt mindvégig hű maradt zuglói klubjához, a  BVSC-hez.

1945. szeptember 5-én született Budapesten. A sport szeretetét olimpiai bajnok birkózó édesapjától, Bóbis Gyulától örökölte. 1957-ben a BVSC-ben kezdett el vívni. Edzői eleinte Nagy Árpád, Hatz József és Lukovich István voltak, 1965-től pedig a nemzetközi hírű Bay Béla lett a mestere. Gazdag pályafutásába négy olimpiai és kilenc világbajnoki érem fért bele, ám nagy álmáról, az olimpiai bajnoki címről lemaradt. Az aranyéremhez legközelebb a müncheni olimpián járt, ahol a zsűri szándékos rossz ítéletei miatt maradt csak le az aranyéremről.

Pályafutása csúcsa az 1974-es Grenoble-i világbajnokság volt, ahol az egyéni versenyt követően állhatott a dobogó legmagasabb fokára. 1968-ban megszületett lánya, Farkasinszky Ildikó is kiváló vívó volt.

Bóbis Ildikó mind a mai napig rendszeres résztvevője klubja életének, minden jelentősebb eseményen személyesen is részt szokott venni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb