Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kedvezményesen parkolhatnak a zuglói vállalkozók is

Kedvezményes parkolás engedély a zuglói vállalkozásoknak, életjáradék-program az időseknek, szociális lakásügynökség létrehozása, valamint a rabszolgatörvény elutasítása – többek között ezekről is döntött a képviselő testület január 24-én.

A testület a csütörtöki ülésen úgy határozott, hogy a fizető parkolási zónákban határozott idejű várakozási hozzájárulást vezet be a Zuglóban működő vállalkozásoknak. A kedvezményre jogosító engedély kiváltása járművenként 5000 forintba kerül. Az engedéllyel rendelkező járművek negyedéves parkolási díja 63 ezer, míg az egész éves 189 ezer forint.

A képviselő-testület elvi állásfoglalást fogadott el arról, hogy a szükséges előkészületeket követően jogilag rendezett formában működteti az önkormányzati életjáradék-programot, illetve létrehozza a kerületi szociális lakásügynökséget. Utóbbi célja, hogy a magánszemélyek üresen álló lakásai bekapcsolódjanak a szociális bérlakásrendszerbe.

A képviselők arról is határoztak, hogy a zuglói önkormányzat hivatalaiban, intézményeiben és cégeinél nem alkalmazzák a januártól hatályos, rabszolgatörvény néven elhíresült túlóratörvényt, amely alapján a munkáltató szerződéskötéssel évi 400 óra túlmunkát is végeztethet a dolgozókkal.

Döntés született arról is, hogy az önkormányzat pályázik az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál a kerületben engedély nélkül lerakott hulladékok felszámolásának támogatására.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb