Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két arany és egy ezüst a BVSC-s vívók mérlege

Várhelyi Anita ezüstérmet, a női kard és párbajtőröző csapat pedig aranyérmet szerzett a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett országos bajnokságon. 

A viadal idén rekordlétszámú versenyzővel zajlott a nemrég felújított és átadott Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol ismét – immár második alkalommal – a Magyar Vívás Napját is megrendezték. A szervezők is kitettek magukért, mert a 426 fős mezőny ellenére három nap alatt a hat fegyvernemben, egyéniben és csapatban is zökkenőmentesen bonyolították le a versenyt.

A BVSC-Zugló vívói előzetesen női kardban és női párbajtőrben számítottak éremesélyesnek, és ők igazolták is a papírformát. Női kardban Várhelyi Anna döntőt vívott, végül a vb bronzérmes Márton Annától vereséget szenvedve második lett. Anna azonban csapatban visszavágott, és a Várhelyi Anna, Várhelyi Kata, Kelecsényi Mirabella, Mikulik Júlia összeállítású csapat az aranycsatában legyőzte a nagy rivális MTK-t. Előzetesen hasonló szereplést vártak a női párbajtőrözőktől is, ám a favoritnak tartott Révész Julianna szoros asszóban vereséget szenvedett a negyeddöntőben, és lemaradt az éremről, ötödik lett. Csapatban viszont a Borsody Emma, Honti-Kiss Dominika, Révész Julianna, Szabó Laura összeállítású kvartett legyőzhetetlennek bizonyult, így megszerezte az országos bajnoki címet.

Fotó: Riersch Tamás

A zuglói vívás még két éremmel gazdagodott, miután a kerületben élő, de az UTE színeiben vívó ötszörös olimpikon, világ- és Európa-bajnoki érmes tőrvívó, Mohamed Aida az egyéni versenyben egy ezüst-, a csapatviadalban pedig egy aranyérmet szerzett. A párbajtőrvívó Szász Emese ezúttal hasfalhúzódás miatt kénytelen volt kihagyni a versenyt.

Az országos bajnokság második napján – közvetlenül az egyéni döntők előtt – rendezték a Magyar Vívás Napját, melynek keretében az idén kiemelkedő eredményeket elért versenyzőket és edzőiket, illetve a kerek évfordulójukat ünneplő vívólegendákat köszöntötték. Ilyen elismerésben részesült a BVSC-Zugló olimpiai ezüstérmes, világbajnok tőrvívója, az idén 70 esztendős Bóbis Ildikó is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb