Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két Bátorfi egy baráti helyen

Május 3-án dr. Bátorfi István gyerekorvos és asztaliteniszmenedzser, valamint válogatott asztaliteniszező fia, a női válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán látogatott az Őrnagy utcai iskolába.

Májusban ismét érdekes vendégei voltak a Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Körnek. Azt követően, hogy a közelmúltban a Klampár családot, Klampár Tibor világbajnok asztaliteniszezőt, a fiát és az unokáját látták vendégül, ezúttal dr. Bátorfi István gyerekorvos és asztaliteniszmenedzser, valamint válogatott asztaliteniszező fia, a női válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán látogatott az Őrnagy utcai iskolába.

A két sportember egyrészt a híres Bátorfi-módszerről beszélt az érdeklődőknek. A 80-as években a sakkozó Polgár-családhoz hasonlóan a Bátorfik is kidolgoztak egy, szigorú elveken alapuló nevelési módszert, s ennek  eredményeképpen Bátorfi Csilla Európa egyik, hanem a legjobb női asztaliteniszezője lett, Bátorfi Zoltán pedig szintén kiemelkedő tudású válogatott és olimpikon asztaliteniszező. Másrészt a legifjabb Bátorfi arról is mesélt, hogy szövetségi kapitányként az édesapjától tanult kitartó módszerek segítségével sikerült a női csapatot először kijuttatnia a tokiói olimpiára, mellyel beírta magát a magyar sporttörténelembe.

Az asztalitenisz éltet engem, tartja bennem az erőt – mondta dr. Bátorfi István, akit húsz évvel ezelőtt gégerákkal műtöttek, és aki ma is, több mint hetvenévesen bajnoki mérkőzéseket játszik a Postás csapatában.

A magyar asztalitenisz azért tart ott, ahol jelenleg van, mert a rendszerváltás óta megszűnt a klubélet, nem alakultak akadémiák, és a TAO is elviszi a gyerekeket a sportágtól – tette hozzá a sikerkapitány, Bátorfi Zoltán.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb