Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két hét múlva kezdődik az olimpia

A Magyar Olimpiai Bizottság 158 sportoló nevezését küldte el a riói szervezőknek. A nyári ötkarikás eseményen 21 sportágban 93 férfi és 65 női sportoló képviseli majd a magyar színeket.

Négy évvel ezelőtt Londonban 157 fős volt a magyar sportolói csapat, az idén pedig eggyel többen utazhatnak majd. Tartalékként a vívó Somfay Péter szerepel a névsorban. Az utazó csapat létszáma a sportszakemberekkel – sportági csapatvezetéssel, edzőkkel, orvosokkal, masszőrökkel, technikai személyzettel, a delegáció vezetésével és a csapatiroda tagjaival – együtt a háromszázat is meghaladja majd.

A csapatvezetés és a csapatiroda néhány tagja már a hétvégén elutazik Rióba, hogy előkészítse a delegációk fogadását és szállását. A csapat jelentős része pedig július 30-án indul majd.

A BVSC Zugló olimpikonjai (Fotó: Szalmás Péter)

A BVSC Zugló olimpikonjai (Fotó: Szalmás Péter)

A 158-as sportolói csapatban 16 versenyző – Kiss Balázs birkózó, Tóth Krisztián és Joó Abigél cselgáncsozó, Vasbányai Henrik és Mike Róbert kenus, Szabó Gabriella kajakos, Földházi Zsófia öttusázó, Péni István és Egri Viktória sportlövők, Hídvégi Vid tornász, Bernek Péter és Papp Márk úszók, Mohamed Aida és Szász Emese vívók, Takács Orsolya és Illés Anna vízilabdázók –, a XV. Riói Paralimpiai Játékokon pedig Pálos Péter asztaliteniszező képviselik majd a kerületet.

A Rióba utazó magyar csapatban több olyan sportoló is – például Decker Attila, Decker Ádám, Szívós Márton és Nagy Viktor vízilabdázók, Kapás Boglárka úszó, Kozák Danuta kajakos, Kormos Villő műugró és Lovas Petra asztaliteniszező – helyet kapott, aki egykor a BVSC-ben, a KSI-ben vagy a Postásban nevelkedett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb