Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kiürítenek öt önkormányzati bérházat

Zugló képviselő-testülete szeptember 24-i ülésén elfogadta azt a javaslatot, amely az önkormányzati bérlakások bérleti jogviszonyának megváltásáról szól.

A határozat értelmében öt, a kerületi önkormányzat tulajdonában álló épületet ürítenek ki. A döntés a Cserei utca 3., a Cserei utca 6., a Cserei utca 10., az Egressy út 4., valamint Nagy Lajos király útja 104. szám alatti házakat érinti. Az itt lakó bérlőknek az önkormányzat cserelakást, illetve anyagi megváltást ajánl majd fel. Az említett területen a jelenlegi épületek felújításával, vagy új házak építésével tömbrehabilitációt hajtanának végre.

Karácsony Gergely polgármester kijelentette, a kiürítésre váró házak bérlőiről gondoskodik az önkormányzat, de a terület hasznosításáról, illetve a bérlakás-építési program részleteiről később határoznak.

Fotó: Balogh Róbert

Rozgonyi Zoltán alpolgármester arról beszélt: a Fidesz frakció is jónak tartja a kezdeményezést, ugyanakkor tart attól, hogy a jelenlegi beépítési szabályzatot módosítani kell, mert az kisebb beépíthetőséget enged a jelenlegi épületeknél. Ezt pedig frakciója nem szeretné.

“Már a választási kampány során megígértük a bérlakás-építési programot, amelyhez ez a döntés az első lépés” – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője. Megjegyezte: rendelkezésre áll elegendő cserelakás, és a pénzbeli megváltásra is el van különítve összeg.

A testület csütörtökön határozott arról is, hogy a Füredi park 2-4. szám alatt térfigyelő kamerarendszert telepítenek. A képviselők egy napirendi pontról nem szavaztak: a Nemzetiségek Házának áthelyezésről nem tudtak dönteni, mert a Fidesz frakció hosszú vita után elhagyta az üléstermet.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Az ülés elején Karácsony Gergely polgármester oklevelet és ajándékcsomagot adott át Kovács Péter Dávidnak, a Szent István Gimnázium 12. évfolyamos diákjának, aki a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián, Azerbajdzsánban aranyérmet nyert. A polgármester a testületi ülésen azt is bejelentette, hogy dr. Teimer Gábor, aki 2012. november elsejétől volt Zugló aljegyzője, szeptember 25-én tölti utolsó munkanapját a kerületben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb