Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Százak tüntettek a Városliget beépítése ellen

A CivilZugló Egyesület az elmúlt félévben húszezer aláírást gyűjtött össze a Városliget beépítése ellen, melyet petíció formájában szerettek volna átnyújtani a parlamentnek.

A CivilZugló Egyesület felhívására több százan gyűltek össze szeptember 26-án délután a Városligetben, a Királydomb tövében. A rendezvény célja az volt, hogy eljuttassák azt a húszezer aláírást a Parlamentbe, melyet az elmúlt fél évben a Városliget beépítése ellen gyűjtöttek.

A ligetben Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke beszélt az egyesület és a Magyar Urbanisztikai Társaság közös állásfoglalásáról, mely szerint nem támogatják Európa első közparkjának beépítését, ehelyett a zöld terület növelését, és a park helyreállítását kezdeményezik.

Fotó: Mudra László/Képszerkesztőség

Ezt követően a tömeg a Dózsa György út – Andrássy út – Nagymező utca – Alkotmány utca útvonalon a Kossuth térre vonult, ahol azonban a parlament részéről senki nem vette át a támogató aláírásokat tartalmazó petíciót.

Várnai László, a CivilZugló Egyesület elnöke azt mondta, mindenképpen el fogják juttatni a dokumentumokat a döntéshozókhoz, és az aláírások gyűjtését is folytatni akarják. A Parlament előtt felszólalt még Fodor László, a Nemzeti Múzeum nyugalmazott igazgatója és Kardos Gábor, a Védegylet tagja, majd a Besh o droM zenekar koncertje zárta az estét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb