Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kizárták a BVSC-t a nemzetközi kupából

A medencében továbbjutott, a zöld asztalnál azonban kiesett a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapata az Eurokupából: a zuglói klub ugyanis hiába győzte le utolsó mérkőzésén a francia Tourcoing csapatát és jutott a második számú európai kupasorozat barcelonai csoportjából a legjobb 16 együttes közé, az ellenfél óvása miatt a mérkőzést megismételtették.

A franciák azért reklamáltak, mert a BVSC-Zugló cserekapus nélkül, és a cserepadon egy mezőnyjátékossal többel állt fel.

Dabrowski Norbert, a zuglói klub szakmai igazgatója ezt alá is támasztotta, mondván a cserekapus rosszullét miatt hiányzott, a helyét pedig az európai szövetség (LEN) illetékeseivel egyeztetve egy mezőnyjátékos foglalta el. Ő azonban nem viselte a cserekapus megkülönböztető sapkáját, sőt a második negyedben néhány percet mezőnyjátékosként töltött a medencében.

Amikor a bírók ezt észrevették, azonnal megállították a játékot, majd a cserejátékost a kispadtól is elküldték. Mivel a mérkőzést a zuglóiak nyerték, a franciák azonnal megóvták a találkozót.

A LEN tehát megismételtette a meccset, amely 15-15-ös döntetlent hozott, ez viszont pont a házigazda Barcelona számára bizonyult kedvezőtlennek, akik emiatt óriási balhét csaptak.

A LEN illetékesei végül újra tárgyaltak az ügyről, és úgy döntöttek, a BVSC-Zugló – Tourcoing mérkőzések eredményeit törlik, a meccset pedig 10-0-val a franciák javára írják, illetve törlik a magyar csapat többi eredményét is.

Dabrowski Norbert jelezte, még gondolkodnak azon, hogy jogi útra tereljék az ügyet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb