Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Koszorúzás Zsüti 100. születésnapján

Június 10-én ünnepelte volna 100. születésnapját G. Dénes György, Kossuth-díjas költő, dalszövegíró, zeneszerző, aki olyan slágerek szerzője, mint a Csinibaba, a Megáll az idő, a Járom az utam, a Nekünk találkozni kellett, a Sajnos szeretem, a Haccacáré, vagy épp az Ez történt Lellén.

Ebből az alkalomból Karácsony Gergely polgármester, Rozgonyi Zoltán alpolgármester és Rátonyi Gábor volt alpolgármester közösen koszorúzta meg az egyik legismertebb magyar dalszövegíró emléktábláját. Zsüti csaknem fél évszázadon keresztül, 1956-tól 2001-ig élt és alkotott Zuglóban, a Columbus utca 64. szám alatt.

Fotó: Balogh Róbert

“Életstílusa, polgári életszemlélete és a mindent átható derűje még ma is példaértékű lehet bárki számára. Annak ellenére volt rendületlenül emberséges és nagyvonalú, hogy a kor, amiben élt gyakran volt vele embertelen és kisstílű” – fogalmazott Karácsony Gergely beszédében. Zugló polgármestere azt is bejelentette, hogy posztumusz díszpolgári címre terjesztik fel G. Dénes Györgyöt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb