Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kozák Danuta egyéniben is bajnok

Hatalmas fölénnyel nyerte a női kajakosok 500 méteres versenyét Kozák Danuta, aki győzelmével a magyar küldöttség hetedik aranyérmét szerezte a riói olimpián.

A csütörtöki játéknap legnagyobb eredményét Kozák Danuta érte el, aki 500 méteren szerzett olimpiai bajnoki címet. Sikerének két zuglói intézményben is nagyon örültek: a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskolában azért, mert Dana az intézmény diákja volt, a KSI SE-ben pedig azért, mert az immár négyszeres olimpiai bajnok kajakos a zuglói klub utánpótlás-nevelő műhelyéből került ki.

Egy másik volt csanádis diák, Németh Zsanett a női birkózók 75 kg-os küzdelmeiben volt érdekelt. Az első olimpiájára kijutott fiatal sportoló az első fordulóban vereséget szenvedett kazah ellenfelétől, aki viszont meg sem állt a döntőig, így Zsanettet a vigaszágra juttatta. Ott viszont egy kameruni birkózó állta útját, amely vereség már a kiesését jelentette.

A férfi vízilabdázók az 5-8. helyért Brazília ellen játszottak. A két zuglói Decker fivért, Ádámot és Attilát a soraiban tudó együttes 13-4-re verte ellenfelét, így szombaton az ötödik helyért Görögország ellen játszhat majd.

Az új szabályok szerint rangsoroló vívással kezdődött a verseny az öttusázóknak. Ebben az élete első olimpiáján szereplő KSI-sportoló, Földházi Zsófia a 33. helyen végzett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb