Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közterületi bejáráson az MSZP-frakció

Rendszeresen tartanak közterület bejárást Zugló MSZP-s képviselői, amelynek során a városrész kritikus pontjait keresik fel. Legutóbb többek között a Csertő utca 5–7., a Ond vezért útja és a Csömöri út–Rákospatak utca kereszteződésénél tartottak szemlét.

A bejárás során Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője, Hajdu Flórián alpolgármester, Sokacz Anikó, Pécsi Diána, Sógor László, Hevér László György és Bitskey Bence önkormányzati képviselők először a Móra Ferenc Általános Iskolánál lévő megújult sportpályát szemlélték meg, majd a Csertő utca 5–7. számú közterületet keresték fel. Itt az önkormányzat korábban lebontatott egy használaton kívüli épületet, melynek helyén illegális szemétlerakat keletkezett. Ennek felszámolását ellenőrizték most a szemle résztvevői.

– Zuglóban ismeretlenek évente több száz köbméter illegálisan hulladékot raknak le, amelyek eltávolítása több tízmillió forintjába kerül az önkormányzatnak – tájékoztatott Hajdu Flórián alpolgármester, hozzátéve: a városvezetés elkötelezett az illegális szemétlerakás visszaszorításában, ezért az önkormányzati rendészettel és a társszervekkel akciókat szerveznek, hogy megakadályozzák a hulladék elhelyezését Zugló területén.

Hevér László György elmondta, korábban az illegális hulladék elárasztotta az elhagyatottan álló, egykori Népkonyha nevű vendéglátóhely mögötti magánterületet is, ahol megjelentek a hajléktalanok.

– Amint a tudomásunkra jutott, az itt kialakult helyzet, azonnal intézkedtünk. Határozott fellépésünknek köszönhetően a szemét eltűnt, az életvitelszerűen itt élők pedig elmentek – jegyezte meg Hevér László György.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A szemlét végzők a Csertő utca után a sok lakossági panaszt kiváltó Vezér utcai szelektívhulladék gyűjtőt és annak környezetét vizsgálták meg, majd a bejárás negyedik helyszínéhez, a felújítás alatt álló Ond vezér útjához mentek.

– Az itt élő zuglóiak tíz évig vártak arra, hogy a kerület egyik legforgalmasabb, nagyon rossz állapotú útját felújítsák – jelentette ki Tóth Csaba, kihangsúlyozva: Budapest előző vezetését nem érdekelte az Ond vezér útja leromlott állapota, a főváros jelenlegi irányítói azonban fontosnak tartották, hogy tegyenek valamit a zuglói emberekért, ezért elindították a beruházást.

A kerületbejáráson részt vevők végül a Csömöri út – Rákospatak utca kereszteződésénél korábban felállított, a lakosság nyugalmát zavaró, Tóth Csaba közbenjárására leállított betonkeverő üzem felszámolásának a helyzetét ellenőrizték.

– Néhány héttel ezelőtt a betonkeverő tulajdonosát megkértük, hogy az itt élő emberek érdekében fejezzék be a beton gyártását – közölte az országgyűlési képviselő, hozzáfűzve: a cég megértette a problémát és beszüntette a zajjal, porral és teherforgalom növekedéssel járó betongyártás, a gépeket pedig elszállította.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

– A betonkeverő üzem csak akkor indul újra, ha megkezdődik a városközpont építése – hangsúlyozta Tóth Csaba országgyűlési képviselő.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb