Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Legendás labdarúgóra emlékeztek

Ünnepséggel és egy nemzetközi utánpótlás tornával emlékeztek a nyolc éve elhunyt Varga Zoltánra, a Ferencváros és számos ismert nyugat-európai klub játékosára a róla elnevezett zuglói pályán, pénteken. 

A Kövér Lajos utcai műfüves pályát 2013-ban nevezték el Varga Zoltánról. Itt gyűlnek minden évben az egykori csapattársak, valamint a kerület, a Ferencváros, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fradi Baráti Körének képviselői, hogy megemlékezzenek a sportolóról.

Az idei, április 13-i koszorúzást is számos neves labdarúgó, többek között dr. Géczi István, Martos Győző, Dragóner Attila, Bánki József, Horváth László, Telek András, Kaszás Pál és Szeiler József is megtisztelte, akik között Varga Zoltánnak csapattársai és tanítványai is akadtak.

Fotó: Képszerkesztőség

A rendezvény résztvevőit az önkormányzat nevében Karácsony Gergely polgármester köszöntötte, aki kiemelte, hogy az emléktorna két dolgot is bizonyít: egyrészt, hogy a kerület mennyire ápolja a hagyományait, másrészt, hogy a sportot, különösen az utánpótlássport támogatását kiemelten fontosnak tartja.

Az ünnepséget követő utánpótlás labdarúgótornán 12 egyesület – a Ferencváros, az UTE, az Ikarus BSE, a BVSC-Zugló, az MTK, a KISE, a Soroksár és az Alsórákos, a Csíkcsicsó, az Opava, a Racibórz és Veliko Tarnovo – U13-as csapatai vettek részt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb