Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy zuglói a Prima Primissa jelöltek között

Zuglói sportoló, dr. Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is bekerült az idei Príma Primissima díj jelöltjei közé. 

A 2003-ban Demján Sándor által és a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával alapított díjat minden évben december elején adják át. A díjat az alapító halála óta az OTP Bank gondozza és finanszírozza. A szervezők tíz kategóriában döntenek a „primissimákról”. Magyar Sport kategóriában dr. Kamuti Jenő, illetve Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella legendás röplabda szövetségi kapitány és Göröcs János, az Újpesti Dózsa egykori klasszis támadója közül kerülhet ki a győztes. Az idén 82 esztendős vívó egész pályafutása alatt a BVSC versenyzője volt.

A két olimpiai ezüstérme mellett többször állhatott fel a világbajnoki dobogóra is. Csapatban egyszer vébéaranyat is sikerült szereznie, illetve ötször nyert Universiade-t. Sportvezetőként is komoly karriert futott be, többek között az Európai Vívó Szövetségnek az elnöke is volt. Néhány éve a Nemzet Sportolói közé is beválasztották. Magyar Sport kategóriában korábban sosem lett díjazva zuglói sportoló. 2015-ben ugyan Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász lett a győztes, ám ő csak rövid ideig tornázott a zuglói Postás SE-ben. 2013-ban pedig a Zuglóban élő olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok Szekeres Pál szerepelt a jelöltek között.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb