Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Magyar vízilabdázók a Hírességek Csarnokában

A vizes sportágak halhatatlanjait tömörítő szervezet nemrégiben Team Hungary néven hat magyar olimpiai bajnokot választott a tagjai közé.

Az International Swimming Hall of Fame (ISHOF) által díjazott sportolók között négyen vannak, akik Zuglóban kezdték a pályafutásukat. A háromszoros olimpiai bajnok, jelenlegi szövetségi kapitány, Benedek Tibor 1980-89 között a KSI-ben kapta meg az alapokat, hasonlóan a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamáshoz, aki 1982 és 1994 között volt a Központi Sportiskola játékosa.

Két másik díjazott pedig a szomszédos klub, a BVSC utánpótlás-nevelő műhelyéből került ki. A szintén háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely 1986-90 között volt a vasutasok játékosa, míg a másik triplázó, Szécsi Zoltán egészen 2004-ig védte a zuglói csapat kapuját. Négyük közül ő az egyetlen, aki legalább az egyik olimpiai bajnoki címét a nevelőklubja színeiben nyerte.

A Hírességek Csarnokában már eddig is szép számban képviseltették magukat a magyar sportolók, ám a zuglói utánpótlás-nevelő műhelyekből kikerült játékosok közül eddig csak Faragó Tamásnak sikerült bekerülnie a kiválasztottak közé.

A most beválasztott hat magyar sportolót (a négy zuglói nevelésű hírességen kívül Molnár Tamás és Biros Péter is tagja a Team Hungary-nek) 2016 júliusában, az amerikai Santa Clara-ban iktatják majd be hivatalosan.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb