Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Majdnem összejött a duplázás

A legnagyobb kánikulában rendezték az öttusázók országos bajnokságát a hétvégén. Ez volt az utolsó felkészülési állomás az augusztusi angliai Európa-bajnokság előtt. A legjobb magyar öttusázók versenyén kis híján összejött a duplázás a KSI sportolóinak.

A férfiak egyéni versenyszámát magabiztosan nyerte a KSI SE sportolója, Kasza Róbert, aki már az első számban, a vívásban élre állt, és az itt megszerzett előnyét úszásban és lovaglásban is meg tudta tartani, így az utolsó, kombinált számnak (futás, lövészet) is az első helyről vághatott neki. Bár ebben a számban többen is jobban futottak nála, az előnye elegendő volt ahhoz, hogy a verseny végén a dobogó tetejére állhasson. Kasza Róbert pályafutása során harmadszor szerzett országos bajnoki címet.

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi Ádám ezúttal harmadik helyen végzett az OB-n. A Budapest Honvéd öttusázója vívóként a BVSC igazolt sportolója, és két éve a zuglói klub színeiben párbajtőrvívásban országos bajnoki címet szerzett.

A nőknél a két nagy favorit a székesfehérvári Kovács Sarolta és a KSI-s Földházi Zsófia volt. Az országos bajnokság kettejük nagy küzdelmét hozta. Zsófia a világbajnoksághoz hasonlóan egy gyengébb vívással kezdett, és hiába javult lovaglásban, majd úszott egy kiváló időt, és hiába nyerte meg a kombinált számot, az összetettben végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Az országos bajnoki címet a kiegyensúlyozottabban versenyző Kovács Sarolta nyerte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb