Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több mint nyolcszázan futottak

Három távon mérhették össze gyorsaságukat azok, akik részt vettek a XII. Zuglói Sportfesztiválon és Patak-parti futáson május 28-án. Akik pedig nem szerettek volna versenyezni, zumbázhattak, sportbemutatókat láthattak, és egészségügyi szűrésen is részt vehettek.

“Mindenki nyertes, aki ma versenybe száll, vagy sportol a pályán. Büszke vagyok rá, hogy Zugló egy sportos kerület, külön örömmel tölt el, hogy a 12 évvel ezelőtt elindított program a városrész egyik legnépszerűbb eseményévé nőtte ki magát” – fogalmazott a megnyitón Rozgonyi Zoltán alpolgármester.

A Patak-parti futást Rátonyi Gábor, Zugló egykori polgármestere, a Szeretjük Zuglót Egyesület elnöke találta ki, aki maga sem gondolta volna, hogy kezdeményezésének ekkora sikere lesz. A programon az ovisok 300, az iskolások és rövidebb távra jelentkező felnőttek 2016, míg a legedzettebbek 4032 métert futottak. Molnár Zsolt utóbbi kategóriában állt rajthoz. Először vett részt a versenyen, s büszke rá, hogy bár rendszeresen edz, most felkészülés nélkül 16 perc alatt futotta le a távot, ugyanakkor meglepődött, hogy mennyi kikapcsolódási lehetőség várta az érdeklődőket a Mogyoródi úti sportpályán.

Bátki László, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. ügyvezetője elmondta, a programok összeállításánál arra törekedtek, hogy ne csak szórakozási lehetőséget biztosítsanak, hanem közösséget is építsenek, közelebb hozzák egymáshoz az embereket, a kerületben működő egyesületeket. Egész nap zajlott a 2015/2016. tanévi BMX Diákolimpia döntője is. A KSI színeiben versenyző Bálint Péter szerint az a legjobb kedvenc spotágában, amikor nagy sebességgel átmennek egy ugratón.

A rendezvényen emellett két újabb kerékpárt kapott a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztálya, amelyeket a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) Szomszédom a rendőr! programjának keretében adományozott a szervezet az önkormányzat és egy cég támogatásával. “Az egészségmegőrzésen túl nagyon fontos a közbiztonság növelése is, szeretnék, ha mindenki jól és biztonságban érezné magát a kerületben” – fogalmazott Hajdu Flórián alpolgármester.

A XII. Zuglói Sportfesztivál és Patak-parti futás eredményei:

3-4 éves óvodások:
Ludvig Amira
Kuluncsics Vince

5-6 éves óvodások:
Arató Sára
Vajda Péter

alsó tagozatos diákok:
Falcz Zsófia
Rákosy Márton

felső tagozatos diákok:
Albert Viktória
Makray Benedek

középiskolások:
Csupor Olívia
Darabos Dávid

2016 méter felnőtt:
Rákosy Mónika
Hajdú Ádám

4032 méter felnőtt:
Jakab Ági
Varga Dániel

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb