Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mini téli olimpia Zuglóban

A kerület védjegyének számító, idei 22. Ovi-kupát február 10-én rendezték meg a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola tornatermében. Azok a gyerekek, akik 1996-ban, az első ilyen rendezvényen még versenyzőként szerepeltek, ma már szülőként biztatták a gyerekeiket a lelátóról.

A kerületi önkormányzat az elmúlt 22 évben mindig is fontosnak érezte a program támogatását, ennek köszönhetően csaknem kétszáz gyerek versenyzett szombaton. Idén, immár 16. alkalommal Martinek János olimpiai- és világbajnok öttusázó, jelenlegi szövetségi kapitány volt a rendezvény zsűrielnöke, illetve a program sportszakmai vezetője. A kiváló sportoló sok éven át kötődött Zugló sportéletéhez, ennek tiszteletére a dr. Mező Ferenc Általános Iskola tornatermét néhány éve róla nevezték el.

Fotó: Képszerkesztőség

A gyereket – a nagy létszámra tekintettel – nem egyszerre, hanem négy turnusban versenyeztették, így a csapatokat biztató szülők is elfértek a lelátón, és a gyerekeknek sem volt túl hosszú a program. Az Ovi-kupa programja minden évben tematikus. Idén a téli olimpiára tekintettel biatlon, lesiklás, síugrás, korcsolya, jégkorong, curling és bob versenyszámokban kellett versenyezniük a gyerekeknek.

A turnusokat a Tücsöktanya, a Napsugár, az Aprófalva és az Óperenciás óvoda csapatai nyerték, az abszolút győztes, így a jövő évi rendező ismét a Tücsöktanya lett. A részt vevő gyerekek az elismeréseiket olyan neves sportolóktól vehették át, mint Kasza Róbert és Tibolya Péter világ- és Európa-bajnok öttusázók, Sors Tamás, Csuri Ferenc és Melinger Csaba paralimpiai bajnok és paralimpiai résztvevő úszók. A versenyt a kerületi önkormányzat is támogatta, az általuk felajánlott különdíjakat Hajdu Flórián és Rozgonyi Zoltán alpolgármesterek adták át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb