Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mohamed Aida és Tóth Krisztián is búcsúzott

Mohamed Aida a második fordulóban a későbbi győztes orosz Gyeriglazovától kapott ki a női tőrözők között, míg cselgáncsban Tóth Krisztián kínai ellenfele ellen szenvedett vereséget a nyolcaddöntőben. 

A riói olimpia ötödik napján már ötödik aranyérmüket szerezték a magyar sportolók. A zuglói Szász Emese első napi sikere jó ómennek bizonyult a többi magyar sportoló számára. Az ötödik napon az aranyérmes kardvívó Szilágyi Áron mellett több zuglói sportoló is szerepet kapott.

A sort a női tőröző Mohamed Aida nyitotta meg, aki immár hatodik olimpiáján próbálkozott meg az éremszerzéssel. Aida az első asszóját meg is nyerte kolumbiai ellenfelével szemben, ám a második fordulóban vereséget szenvedett a világranglista-vezető, majd Rióban az olimpiát is megnyerő orosz Gyeriglazovától.

Szőnyegre lépett a KSI SE 90 kilogrammos judósa, Tóth Krisztián is, aki kiváló eredményekkel érkezett Rióba. Az első fordulóban könnyedén verte kenyai riválisát, ám a másodikban nagyon gyorsan ipponnal kapott ki a későbbi bronzérmes kínai Cseng Hszün-csaótól.

A férfi vízilabda-válogatott soraiban a zuglói Decker-fivérekkel Görögországgal is döntetlent játszott, így a veretlensége mellett a nyeretlenségét is megőrizte az olimpián.

A női 4×200 méteres gyorsváltó a szintén zuglói kötődésű Kapás Boglárkával a soraiban bejutott a szám a döntőjébe, ahol a hatodik helyet szerezte meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb