Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nagy cirkuszt csináltak

Komoly zuglói sikerrel zárult a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál a Fővárosi Nagycirkuszban. A Monte-Carlo-i esemény után a világ második legrangosabb fesztiválján ifjabb Richter József és felesége, Merrylu Richter nyerte az Arany Pierrot-díjat.

A páros győzelme cirkusztörténelmi tett volt, ugyanis a „Pas de deux – balett lóháton” című produkciójukkal mindkét fődíjat – a fesztivál nagydíját és a magyar cirkuszigazgatók aranyfokozatú díját is – elnyerték. A zuglói házaspár sokat köszönhet a cirkuszfesztiválnak: hat éve ugyanis még külön, egymás ellen versenyezve nyerték megosztva az Arany Pierrot-díjat, ám a két egykori vetélytárs 2014 óta a magánéletben és a manézsben is egy párt alkot. Ifjabb Richter József és Merrylu az első művészek a fesztivál történetében, akik külön-külön, majd együtt is a legjobbnak bizonyultak. A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált éveken keresztül az orosz és a kínai artisták uralták. Ezt a hegemóniát először a 27 esztendős ifjabb Richter Józsefnek sikerült megszakítania, idén pedig duplázni is tudott.

A díjnyertes produkció március közepéig látható a Fővárosi Nagycirkuszban, majd a Magyar Nemzeti Cirkusszal országos turnéra indul.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb