Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói kapus lett az év labdarúgója

A Nemzeti Színházban rendezték a 62. Év Sportolója gálát. A számos zuglói jelölt közül végül Gulácsi Péter jutott fel a csúcsra.

Néhány napja dőlt el, hogy a magyar sportújságírók több zuglói sportolót is jelöltek a díjra a 2019. évi teljesítményeik és eredményeik alapján. A kerület így a tizennégy kategóriából hatban képviseltette magát valamilyen módon. A jelöltjeink közül végül Gulácsi Péter jutott fel a csúcsra. A zuglói kötődésű, de ma már Lipcsében élő hálóőrt választották ugyanis 2019 legjobb férfi labdarúgójának. Az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa 2018 után ismételhetett, köszönhetően annak, hogy a Bundesligában és a válogatottban is rendre kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Péter csak a díjátadásra jött haza – hiszen ezen a hétvégén már Németországban is elkezdődik a bajnokság – ám a néhány órás itthonlétet arra is kihasználta, hogy Zuglóban élő szüleit meglátogassa.

A többi zuglói jelöltről röviden: a legjobb férfi sportolók kategóriájában a kerület díszpolgára, Liu Shaolin Sándor került a három közé. A legjobb női versenyzők között szerepelt a Zuglóból indult, itt nevelkedett és első eredményeit itt elérő Kapás Boglárka, a legjobb csapat kategóriában pedig jelölt volt a több zuglói játékost is felvonultató női jégkorongválogatott. Az egyéni sportágak csapatversenyében esélyes volt a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó, melynek három tagja, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba kerületi díszpolgárok, míg a női kajak négyes tagjaként jelölt lett a KSI-s Gazsó Alida Dóra is. A fogyatékos sportolók csapatának kategóriájában kapott jelölést a kerekesszékes női vívóválogatott, amelynek a BVSC-s Veres Amarilla is tagja.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb