Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nagyzugló

A főváros 1873-ban történt egyesítésétől Nagy-Szugló volt a neve, majd 1930-ban Kis-Szugló városrészével egyesítve mindkettőt egyszerűen csak Zuglónak nevezték. A Nagyzugló elnevezést 1992-ben kapta vissza.

A városrész jelentős részén az 1950-es években épített lakóházak állnak, amelyet két, az 1940-es évek elején épült családi házas lakónegyed (Székesfővárosi és Vitézi) egészít ki. Nagyzugló területét a következő utcák határozzák meg: Nagy Lajos király útja az Egressy úttól- Örs vezér tere- Kerepesi út- Róna utca- Egressy út a Nagy Lajos király útjáig.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb