Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

NB I-es ellenfél a Szőnyi úton

Sorsoltak a Magyar-kupában: a BVSC-Zugló a Kisvárda személyében már a harmadik fordulóban nagyon erős ellenfelet kapott.

A BVSC-Zugló felnőtt labdarúgócsapata még messze van az élvonaltól, jelenleg ugyanis az NB III Keleti csoportjában szerepel „csak”. A zuglói csapat azonban már így is sokat tett azért, hogy a patinás klub visszakerüljön a hazai futball térképére.

2020 őszén például a hazai labdarúgásban is példátlan hároméves veretlenségi sorozatot szakított meg azzal, hogy vereséget szenvedett a Jászberénytől. A csapat, amely a múltban olyan játékosokat adott a magyar labdarúgásnak, mint Törőcsik András vagy Gulácsi Péter, a 90-es években az NB I-ben is komoly tényezőnek számított. 1996-ban 45 ezer néző előtt bajnoki döntőt játszhatott a Népstadionban a Ferencváros ellen, amelyet 1-0-ra elveszített ugyan, így abban az évben ezüstérmes lett. Ez volt a zuglói klub eddigi legfényesebb focisikere. Ám, ezt követően látványos visszaesés kezdődött, amely odáig vezetett, hogy néhány évre meg is szűnt a labdarúgás a Szőnyi úton. Néhány lelkes edzőnek, elsősorban Hernády Andrásnak köszönhetően azonban 2012-ben ismét megalakult a felnőtt labdarúgócsapat, amely a ranglétra legaljáról, a Budapest- bajnokság negyedosztályából indította meg a felzárkózást.

A BVSC-Zugló felnőtt csapata Urbán Flórián vezetésével jelenleg az NB III Keleti csoportjában veretlenül listavezető, és robog afelé, hogy jövőre már az NB II-ben szerepelhessen. Ám, már szeptemberben egy erőn felüli feladat vár a csapatra. Sorsoltak ugyanis a Magyar-kupában, és a Fortuna a tavalyi NB I-es bajnokság ezüstérmesét, a Kisvárdát jelölte ki ellenfélül. A harmadik forduló mérkőzéseit a szeptember 17-18-i hétvégén rendezik (a mérkőzés időpontjáról pontosabb információt hamarosan a BVSC-Zugló weboldalán vagy Facebook-oldalán lehet olvasni). Csak érdekességképpen: a BVSC-Zugló az NB III-ban egy csoportban szerepel a Várda második számú együttesével, mellyel novemberben fog bajnoki mérkőzést játszani.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb