Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Negyedmilló forintot gyűjtöttek a Bethesdának

Összesen 246 ezer forintot gyűjtöttek össze a résztvevők a Bethesda Alapítvány javára a szombati Zuglói Gasztrofesztiválon.

Káposztafesztiválként indult, ám az évek során Gasztrofesztivállá alakult át az a program, amely minden évben szeptember valamelyik hétvégéjén kínál kulináris örömöket a résztvevőknek. Az idei Gasztrofesztivál a Zugló80 ünnepségsorozathoz kapcsolódott. A szombati rendezvényen 43 csapat vállalta, hogy dacol a rossz idővel, s ők a szervezők által felállított sátortáborban ki is tettek magukért.

A hatfős zsűrinek – Karácsony Gergely polgármester, Papp László, a Szeretjük Zuglót Egyesület alelnöke, a fesztivál ötletgazdája, Horti Zsófia sajtóreferens, Bátki László, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója, Ruszkai Katalin, a Szőnyi Garden Hotel tulajdonosa és Maros Géza, a hotel séfje – nagyon nehéz dolga volt, hogy a legjobb ételeket kiválassza.

Fotó: Balogh Róbert

A rendezvény azonban nemcsak a versenyről szólt. Az érdeklődők 500 Ft-os ételkuponokat vásárolhattak, amelyeket bármelyik csapatnál beválthattak. Az ebből származó bevételt a szervezők a Bethesda Alapítvány javára ajánlották fel.

Karácsony Gergely polgármester a verseny eredményhirdetésekor 246 ezer forintot adott át Bencze Jánosnak, a gyerekkórház képviselőjének. Az idei főzőversenyt az OTP Nagy Lajos király úti fiókja nyerte, a csapat 50 ezer forintot ajánlott fel az alapítvány számára.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb