Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Duplázott a BVSC karatésa

Szegedi Döme  a sportág legrangosabb küzdelemsorozatának németországi, Coburg-ban rendezett versenyén szerzett aranyérmet szeptember 26-án.

A BVSC-Zugló Fighter karatésa újból sporttörténelmet írt. A junior világbajnok sportoló tavaly első magyar karatésként nyert aranyérmet a Premier Legue párizsi állomásán. Idén szeptember 26-án pedig a németországi Coburg-ban első magyarként duplázni is tudott.

A versenyre 55 ország 720 karatésa nevezett, ami azt bizonyítja, hogy a világ- és Európa-bajnokságok után már a Karate Premier Legue versenyei is komoly ranggal bírnak. Egy ilyen pénzdíjas versenyt megnyerni rendkívül nagy tettnek számít. A magyar karatésok közül ez eddig csak a BVSC-s Szegedi Dömének sikerült, aki tavaly januárban, Párizsban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az a győzelem, illetve az évközi kiegyensúlyozott szereplés azt eredményezte, hogy tavaly a Premier Legue sorozatot első magyarként Sajó Zoltán tanítványa nyerte.

Az idei évben tehát magasan volt a léc, melyet úgy tűnt, Döme nem is tud majd megugorni. A szeptember végi Coburg-i versenyen azonban végre ismét a tavalyi Szegedi Dömét láthatta a közönség. A zuglói karatés ezúttal egy súlycsoporttal lejjebb, a 60 kilósok között szerepelt, és a 44 fős mezőnyben négy győzelemmel – örmény, hongkongi, olasz és grúz ellenfél ellen – jutott el a fináléig. A döntőben aztán 4-1-re győzött a francia Agoudjil ellen, ezzel első magyarként kétszeres Premier Legue-versenygyőztes lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb