Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Népszerű testvérek

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya kiemelkedő egyéniségeivel, a Liu-testvérekkel találkozhattak azok, akik részt vettek a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. által szervezett Ötkarikás beszélgetésen csütörtökön.

Az idősebb testvér, a világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor és öccse, a négyszeres junior világbajnok Liu Shaoang megérdemelt pihenőjükről visszatérve, és az új szezonra való felkészülés kezdete előtt vállalták ezt a programot. Rátonyi Gábor, a rendezvény egyik szervezője szerint a találkozás mindkét fél számára fontos volt, hisz a két testvér erősen kötődik a kerülethez azzal, hogy idejük nagy részét Zuglóban töltik: itt edzenek, és mindketten csanádis diákok. Mint mondta, a kerület büszke értékeire, ezt bizonyítja, hogy a nagyobbik Liu-fiú nemrég Zugló Sportjáért elismerésben is részesült.

Fotó: Balogh Róbert

Az április 20-i Ötkarikás beszélgetéseken a testvérpár új oldaláról is bemutatkozott: bizonyították, hogy nemcsak a csúszós jégén mozognak biztos lábbal, hanem a közönségtalálkozókon is. – Nyugodtan beszélhetünk az olimpiai esélyekről, nem nekünk kell izgulnunk, hanem majd a szurkolóknak. Mi nem úgy megyünk majd ki, hogy megnyerjük a versenyt, hanem fordulóról fordulóra építjük fel a taktikánkat, amelynek végén remélem, a szurkolókkal együtt örülhetünk majd – fogalmazott Sándor, aki kínaiul is elmondta, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni, melyhez öccse – szintén kínaiul-  annyit tett hozzá, hogy ő is.

A magyar sport utoljára az 1980-as Lake Placid-i téli olimpián ünnepelhetett érmet, az ezüstérmes Regőczy-Sallay jégtáncpárosnak köszönhetően. Azóta csak a rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak sikerült pontszerző helyen végezniük. A jövő évi ötkarikás eseményen pedig ismét ebben a sportágban lehetnek majd érmes reményeink.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb