Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Olajozott támogatás

Idén közel 40 sportágban 94 fiatal sportolót részesített anyagi támogatásban a Mol Alapítvány. A szervezet tehetségtámogató programjának sportkategóriája 2006 óta nyújt anyagi segítséget a fiatal sportolóknak.

Az idei felhívásra összesen 378 pályázat érkezett. A végső döntést az alapítvány kuratóriuma hozta meg, amely alapján 2020-ban a 10 és 18 év közöttiek kategóriájában 85 fiatal nyert el összesen 27,1 millió forint támogatást. A nyertesek ezt sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy sportpályafutásukat segítő egyéb kiadásokra – mint például sportpszichológus, táplálékkiegészítők vagy koreográfusi tiszteletdíj – fordíthatják. A 85 díjazott között több zuglói fiatal is volt.

A KSI SE-t Fábián Sára Ráhel Európa-bajnok sportlövő, Huzsvár Erik Bendegúz korosztályos magyar bajnok asztaliteniszező és Molnár Botond korosztályos magyar bajnok tornász képviselték.

Az MTK és a BVSC-Zugló egy-egy sportolója is a nyertesek között volt. Az előbbi klubból Gyulai Éva Blanka korosztályos országos bajnok ritmikus gimnasztikázó, az utóbbiból pedig Szűcs Luca Virág kadet világbajnok kardvívó került a nyertesek közé.

Rajtuk kívül még Kozák Ádám, Magyarország legfiatalabb nagymester sakkozója, korosztályos Európa-bajnoka és Muhari Eszter korosztályos világ- és Európa-bajnok, felnőtt magyar bajnok párbajtőrvívó képviselték a kerületet.

Az alapítvány szokás szerint idén is meghirdette a klasszis kategóriát, amelyben a 18 és 23 év közötti sportolók 30 pályázatából a kuratórium 9 főt tudott támogatni összesen 5 millió forinttal. Ebben a kategóriában is akadt egy zuglói érdekelt, Péni István. A sportlövő tavaly megszerezte az olimpiai kvótát, idén pedig felnőtt Európa-bajnok lett, amivel kiérdemelte a Klasszis-címet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb