Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Oldtimer találkozó a Mogyoródi úti pályán

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Zuglói Veteránjármű Találkozót, alkatrészbörzét és modellvásárt. A Mogyoródi úti sportpályán megtartott seregszemlén több mint 80 autót és 25 motorkerékpárt tekinthettek meg az érdeklődők.

A szép állapotban lévő nyugat-európai és tengerentúli járművek mellett ott sorakoztak az egykori keleti blokk autógyárainak felújított termékei is.

A kétkerekűek között látható volt az a restaurált BMW R69S is, amelyből 1958-ban 12 darabot vásárolt a Belügyminisztérium a rendőrség számára. A bemutatott motorkerékpárral karamboloztak. A roncsjárművet eladták, amit az új tulajdonosa hozott helyre.

Az autócsodák között látható volt egy pazar állapotú, 1938-ban gyártott Mercedes–Benz cabrio is. Megtekinthető volt továbbá a dél-franciaországi Saint-Tropez-ban játszódó Csendőr-filmekből ismert, Citroën Méhari terepjáró is. Emellett ott volt a találkozón a francia autóipar egyik legsikeresebb modellje, az ikonikus Citroën 2CV „Kacsa” is. A járművet tulajdonosa 1979-ben vette át a Merkur telepen, azóta kétszer újította fel.

Az eseményre kilátogatók az oldtimerek megtekintésén túl járműalkatrészeket, modelleket és különböző autós és motoros relikviákat vásárolhattak.

Fotó: Balogh Róbert

Fülöp István Endrétől megtudtuk, a szervezők a legrégebbi és legszebb állapotú autók, illetve motorkerékpárok tulajdonosait kupával, könyvvel és ajándéktárgyakkal jutalmazták.

Az eseményen a Drumsters dobzenekar adott műsort.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb