Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Olimpikonjainkra emlékeztek

A Magyar Sport napja alkalmából Horváth Zsolt, sportért felelős alpolgármester és Hámori György, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. ügyvezető igazgatója megkoszorúzták a zuglói olimpiai bajnokok Bosnyák téri emlékkövét.

– Ezen a kövön több olyan sportoló neve szerepel, aki ma már nincsenek közöttünk, ám teljesítményükkel a kerület nevét is beírták a magyar sporttörténelembe – mondta Horváth Zsolt. – Sajnos, az idei év már biztosan olimpia nélkül telik el, pedig nagyon vártuk a tokiói játékokat, ahol több zuglóiért izgulhattunk volna. Bízunk benne, hogy egy év múlva, a Magyar Sport napján már azokkal a kerületi sportolókkal állhatunk ennél az emlékkőnél, akik az olimpián is képviselhetik a városrészt.

A kerületi olimpiai bajnokok (a nyári-, a téli-, a para- és az ifjúsági olimpiák aranyérmesei) tiszteletére Zugló Önkormányzata 2016 áprilisában állíttatta a Bosnyák téri emléktáblát, Rátonyi Gábor, egykori polgármester kezdeményezésére.

A márványlapon jelenleg 36 név olvasható: Ambrus Miklós, Berki Krisztián, Bóbis Gyula, Erdős Sándor, Énekes István, dr. Fenyvesi Csaba, Gedó György, Gyenge Valéria, Horkai György, Kapás Boglárka, Keresztes Attila, dr. Konrád János, Kökény Roland, Littomericzky Mária, Magay Dániel, Märcz Tamás, Mendelényi Tamás, Mendelényiné Ágoston Judit, Novák Dezső, Papp László, Péni István, Polyák Imre, Sax Gyula, Szabó Gabriella, Szécsi Zoltán, Székely Éva, Szekeres Pál, Tordasi Ildikó, Vadász László és Wladár Sándor.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb