Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendhagyó kiállítás a Zuglói Civil Házban

A ruszin kultúra és hagyományok címmel rendezett programot a Zuglói Ruszin Önkormányzat, az Újbudai Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat és a Budapest XVI. kerületi Ruszin Önkormányzat.

A szervezők a népcsoport tagjait és az érdeklőket is várták a Zuglói Civil Házba péntek délután öt órától. Nem mindennapi kiállítást láthattak a résztvevők: csak a program ideje alatt tekinthették meg Firczák Irén ruszin festőművész kiállítását. A nemzetiség népdalaiból pedig Kedyk Anna énekelt. “Ezek témái főként a szerelem, a bánat és az öröm” – mondta a Zuglói Lapoknak Kramarenkó András, a zuglói szervezet elnöke. Szerinte az egyik legfontosabb feladatuk, hogy a fiatal ruszinokkal megismertessék a nyelvet, ezért a közeljövőben tanfolyamot is indítanak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb