Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szekeres Pál az IWAS elnöke

A néhány éve az Év Embere Életműdíjjal jutalmazott sportvezető a következő négy évben tölti be a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Bizottság elnöki tisztségét.

A zuglói sport egyik nagy legendája, a szöuli olimpián bronzérmes, majd háromszoros paralimpiai bajnok tőrvívó, Szekeres Pál lett az elnöke a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Bizottságnak (IWAS). A Zuglóban élő sportvezető 2013 óta elnökségi tagja a szervezetnek, és ő volt a riói paralimpián a kerekesszékes vívás versenyigazgatóságának elnöke is.

Az IWAS 2004-ben két fogyatékos sportszervezet összeolvadásából alakult. Jelenleg 65 tagországgal működik. Elsősorban a két paralimpiai sportágat, a kerekesszékes jégkorongot és a kerekesszékes vívást felügyeli, de emellett felnőtt és junior is világjátékokat is rendez.

Szekeres Pál tervei között szerepel többek között a kerekesszékes kvalifikációs versenyek átláthatóbbá tétele, az edzői és sportolói bizottságok hatékonyabb működésének elősegítése, és külön versenyeket tervez az újonc kerekesszékes vívóknak, hogy minél több tapasztalatot és sikerélményt szerezhessenek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb