Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sztár teniszezők jönnek Zuglóba

2017-ben egy ATP- és egy WTA-tenisztornának is otthont ad majd Budapest. A tervek szerint az előbbit a felújított margitszigeti teniszközpontban, az utóbbit pedig a zuglói SYMA Csarnokban rendeznék meg.

A hírt a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, Szűcs Lajos jelentette be július 1-én, sajtótájékoztatón. ATP-tornának még sosem volt házigazdája a főváros, WTA-tornát azonban 13 éven keresztül rendeztek a római teniszakadémián.

A világ legjobb teniszezőit Budapestre csábító ATP-torna főpróbája már biztosan Zuglóban lesz október 24. és 30. között: egy 64 ezer euró összdíjazású challenger-versenyt szerveznek a SYMA Csarnokba, ahol többek között a legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton is pályára lép.

Zugló már korábban is biztosított helyszínt rangos teniszversenyeknek. Tavalyelőtt és tavaly a SYMA-ban rendezték meg a nők Fed Cup Euro-afrikai zóna I. csoportjának mérkőzéseit, amelyen olyan sztárok is játszottak, mint a volt világelső fehérorosz Viktorija Azarenka, a világranglista közvetlen élmezőnyébe tartozó román Simona Halep, illetve a legjobb magyar, Babos Tímea is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb