Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tavaszi síverseny Zuglóban

Az áprilisi nyárba váratlanul beköszöntő ősz ideális körülményeket teremtett a zuglói Babos Síiskola számára, hogy megrendezhesse évzáró síversenyét.

Az idén tizedik szezonját befejező síiskola hagyományosan egy síversennyel zárta az évadot. Az április 9-i eseményen a főváros többi síiskolájából és Zuglóból tíz korosztályban 120 gyerek vett részt. A legfiatalabbak az ötéves óvodások voltak, a legidősebbek pedig a 16 éves középiskolások.

Fotó: Riersch Tamás

A versenyzőknek a díjakat Rozgonyi Zoltán alpolgármester, Mohamed Aida hatszoros olimpikon tőrvívó és Júnia Brigitta, a Babos Síiskola első válogatott síelője – aki idén U16-os korosztályban magyar bajnok lett – adták át.

A síverseny nagy attrakciója azonban a látássérültek bemutatója volt. A LÁSS Egyesület szervezésében két éve síelnek gyengénlátó vagy vak fiatalok a zuglói síiskolában. A program kezdeményezője Balogh Zsolt parasíelő volt. A látássérült emberek olyannyira megszerették a síelést, hogy az elmúlt két évben hetente egyszer 8-10 fő is részt vett az edzéseken. Közülük hárman az április 9-i versenyen mutatták be, hogy mit tanultak a tréningeken.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb