Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tornatermet neveztek el Lőrinc Tamásról

Hosszú kihagyás után rendeztek ismét sportfórumot a Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnáziumban. Tavaly ugyanis a pandémia miatt elmaradtak ezek a rendezvények. idén azonban tudtak vendéget hívni az Őrnagy utcai iskolába.

A meghívottak kilétén sem kellett sokat gondolkozniuk a pedagógusoknak, hiszen az iskola volt tanulói az idei tokiói olimpián ismét kitettek magukért. Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózó és Módos Péter, a kötöttfogású birkózók szövetségi kapitánya a 2000-es évek elején járt a zuglói iskolába. Mindannyian örömmel tértek vissza. A sportfórumon a diákévekről, az olimpiák hangulatáról és terveikről beszéltek a jelenlegi tanulóknak.

Módos Péter elmondta többek között, hogy utánpótlás és felnőtt korosztályban egymást követik a világversenyek, de a magyar birkózósport számára a legkiemelkedőbb esemény a jövő évi budapesti Európa-bajnokság lesz. Hozzátette, 2023-ban pedig újra olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek, amelyen jó lenne a Lőrincz testvérekéhez hasonló eredményt elérni. Lőrincz Viktor természetesen nekivág a párizsi olimpiáig vezető nehéz és rögös útnak, mert szeretne még egyszer megpróbálkozni az olimpiai aranyérem megszerzésével. Úgy véli, ha a bátyjának sikerült egy ezüstérem után aranyat nyernie, akkor neki is van esélye, eddig ugyanis mindenben követte Tamást. Lőrincz Tamás egyébként a tokiói arannyal végleg befejezte aktív pályafutását, de civilben sem szeretne elszakadni a birkózástól, igaz, még nem tudja, milyen szerepet vállal majd.

A Csanádiban hagyomány, hogy tantermeiket a magyar olimpiai mozgalom kiemelkedő alakjairól nevezik el. Lőrincz Tamás nevét az alagsori kis tornaterem kapta: itt lesz a helye annak a címeres birkózómeznek is, amelyet az olimpiai bajnok sportoló adományozott egykori iskolájának.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb