Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb zuglói kvóták

Azzal, hogy a magyar női vízilabda-válogatott a hétvégi trieszti olimpiai selejtezőtornán bravúros játékkal kivívta az ötkarikás részvétel jogát, az is eldőlt, hogy Tokióban újabb két zuglói sportolóval bővül majd a magyar küldöttség.

A válogatott két meghatározó tagja, Leimeter Dóra és Gyöngyössy Anikó ugyanis a BVSC-Zugló együttesében pólózik.

A trieszti kvalifikációs tornát 2020 márciusában kellett volna lebonyolítani, de a koronavírus-járvány, illetve az olimpia elhalasztása miatt a tornát 2021. januárra tették át. A résztvevőknek így közel egy évet kellett készülniük a sorsdöntő összecsapásra. Mert, bár a trieszti torna nyolccsapatos volt, ismerve az erőviszonyokat, és tudva, hogy csak az első két helyezett kvalifikálja magát az olimpiára, azt is sejteni lehetett, az ötkarikás részvétel kiharcolása egyetlenegy mérkőzésen, az elődöntőn fog múlni. Hogy azt kivel vívjuk, előre nem volt tudható, függött a két csoport helyezéseitől, annyi azonban biztos volt, hogy ellenfelünk a holland – olasz párharcból kerül majd ki.

A csoportjában az izraelieket és kazahokat is elgázoló, ám a görögöktől meglepő vereséget szenvedő magyar csapatnak végül az olaszok ellen kellett megküzdenie az ötkarikás részvételért. Ez a ki-ki mérkőzés pedig fantasztikus magyar győzelmet hozott. A lányok ugyanis végig vezetve könnyedén verték a legfontosabb mérkőzésen riválisukat 13-10-re, és vívták ki a tokiói részvételt. A két zuglói játékossal megerősített csapat végül a döntőt is behúzta a hollandok ellen, 13-11-re nyertek, így tornagyőzelemmel sikerült az elmúlt egy éves teljesítményre feltenniük a koronát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb