Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Úszóból lett olimpikon vízilabdázó

„Nem sző, nem fon és Takács, mi, pontosabban ki az?” – tette fel a kérdést az önkormányzati táborban lévő gyerekeknek az egyik csoportvezető. Majd néhány találgatás után maga adta meg a választ a diákoknak: Takács Orsolya világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, háromszoros olimpiai negyedik helyezett. A BVSC-Zugló sportolója volt augusztusban az első neves vendég, aki meglátogatta a táborozókat a Herman Ottó Tudásközpont és Általános Iskola udvarán.

Takács Orsolya egész életét a sportra tette fel. Úszóként kezdte a pályafutását – nem is voltak rossz eredményei -, ám amikor azt érezte, hogy lemarad a fejlődésben, váltott, és vízilabdázó lett. Hihetetlen szorgalommal vetette magát az új sportágba, és nemcsak utolérte a többieket, de hamarosan a válogatottba is bekerült. Közel húsz éven át volt oszlopos tagja a magyar női vízilabda-válogatottnak. Tehetségét, szorgalmát valamennyi szövetségi kapitány elismerte.

Orsolya a mai napig tagja az OB I-es zuglói női csapatnak, de emellett menedzserként is dolgozik a Szőnyi úti uszodában.

– Sportolni jó, mert nemcsak egészségesek lesztek, hanem rengeteg barátot és még több élményt szerezhettek – mondta a vízilabdázó a táborozóknak, majd miután minden kérdésükre felelt, minden egyes kis „hallgatójának” autogramot is adott.

Fotó: Balogh Róbert

A szervező Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. célja, hogy a tábor minden turnusának résztvevői találkozhassanak egy-egy élsportolóval, aki példát mutathat a gyerekeknek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb